Opojné víno bez alkoholu

PROMO

Je důležitější zvuk ťuknutí sklenek nebo druh moku uvnitř? Jak kdy. V každém případě: rituál vždycky spojuje, zatímco obsah sklenky může rozdělovat – což ví každý, kdo někdy musel vysvětlovat svém potomkovi, že jeho se tahle událost ještě nemůže týkat. Nebo každý, kdo musel po oslavě za volant. Nebo každý, kdo… Důvodů, proč je někdy nutné vzdát se alkoholu, je spousta, stejně jako náhražek. Nicméně existují nealkoholická vína, která mají trochu jiný osud než různé druhy lihuprostých šťav. Začnou totiž svůj život jako klasická alkoholická vína – a pak se své omamné složky vzdají. Ostatní ale zůstane – a není toho zrovna málo. A přesně tohle se děje u dealkoholizovaných vín Bruno Marret.

 

Vymrazený alkohol
Základem výroby Dealko vína Bruno Marret je pravé  francouzské  přírodní uzrálé víno, ze kterého se speciálními technologickými postupy odstraní alkohol. Jedná se tedy o plnohodnotné kvalitní víno, které jde běžně do prodeje včetně alkoholu, ale u lahví určených pro naše klienty dochází následně ještě k separaci alkoholu, která je realizována šetrným a biologicky přirozeným procesem bez přidávání chemických látek, kdy se alkohol odpařuje ve vakuové komoře při teplotě -30 °C. Díky této metodě, jsou ve vínu uchovávány všechny jeho důležité látky, jakost, ovocná chuť a vůně. Je ale odstraněn prakticky všechen alkohol (zůstatek je menší než 0,000015%) a část zbytkového cukru, díky čemuž má víno pouze cca čtvrtinu původních kalorií. Oproti jiným nealkoholickým vínům  je Dealko víno Bruno Marret vždy čistým vínem bez přidaných ovocných šťáv, moštů, aromat či cukru.

 

Těžký život pro zdraví
Historie vinařství začíná v roce 2000, kdy založil vinařský odborník a alsaský gurmán Bruno Marret společnost s názvem Signatures de Prestige. Původ hroznů je situován převážně do francouzských vinic La Côte deVincent nedaleko německých hranic. Region Alsasko, dlouhý přibližně 80 km, patří k vyhlášeným vinařským provinciím. I přesto, že jdenejsušší oblast Francie, pěstují se zde odrůdy jako například Riesling, Cinsault, Chiraz, Merlot, Grenache či Carignan, využívané právě k výrobě Dealka vína Bruno Marret. Čím těžší přírodní podmínky víno při svém růstu má, tím bohatší chuť získává, ale především o to více zdravotních účinků tělu přináší. S alkoholem – i bez něj.

www.brunomarret.cz

Připravil: mv
Foto: Maja Petric na Unsplash